Ето това е Bugatti Chiron на безценица

Пламен Георгиев,
Chiron Tourbillion часовник

Bugatti

И деален тайминг ако се чудите какво да подарите на любимия за празниците. Едно Bugatti ще му се отрази добре, освен това ще може да се похвалите, че сте взели продукт на марката почти за без пари. Това в кръга на шега, защото този Chiron Tourbillion струва около 10-ина пъти под цената на 4-колесния Chiron, което ще рече нещо от порядъка на $300 000.

Той е резултат от поредното сътрудничество между Bugatti и Jacob & Co., целта на което е да създадат ограничена серия на съществуващия вече „обикновен” Chiron Tourbillon.

Препратките към 4-колесния звяр са много. Такива са коляновият вал и буталата в дизайна, имитиращи в големи детайли емблематични W16 двигател на Chiron.

Механизмът е заобиколен от двойка „турбокомпресори”, които се въртят заедно с движението на „двигателя”. Самият той (разбирай часовниковият механизъм) се държи на място от 4 амортисьора, отново вдъхновени от Chiron, което означава, че той реално „плува” в корпуса, като може да се забележи лекото му движение нагоре и надолу при движение на ръката.

Bugatti

Тези, чийто жени могат да си позволят да направят подобен подарък за празниците, ще се радват на четири нови лимитирани версии на Chiron Tourbillon, като всяка от тях е с различен цвят: Rose Gold, Rose Gold с диаманти, White Gold и Sapphire Crystal, като последният се предлага и в синьо.

Версията Rose Gold е лимитирана в тираж 72 бройки. Направена е от 18-каратово розово злато. Инкрустираният с диаманти модел е в тираж от 52 бройки. Както подсказва името, White Gold залага на 18-каратовото бяло злато, а блясъкът се гарантира от 391 черни и бели диаманти. Закопчалката на каишката също е от злато и украсена с 18 диаманта.

Sapphire Crystal е направен от цяло парче сапфир.

Не се споменава нищо за цената, но предвид факта, че „обикновеният” Chiron Tourbillon (ограничен до 250 бройки) струва $280 000, тези трябва да са минимум толкова, но по-скоро доста повече.

Най-бързите автомобили в света

Въздухът в Mercedes EQS ще е чист като в операционна

Президентът на Тoyota: ползите от е-колите са силно преувеличени

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили Bugatti часовник Chiron Tourbillion