Е-колите били ограничени от пробега! Журналисти опровергават това

Porsche Taycan постави рекорд, мина през 14 държави за 24 часа

Пламен Георгиев,
Porsche Taycan 4S

, Porsche

Porsche Taycan 4S

Ж урналистите Нейл Уин и Дъг Револта от What Car? записана нов (непотвърден) рекорд за най-много посетени държави за 24 часа с електромобил. Двамата са минали през 14 държави за едно денонощие.

“Знаех, преди да потеглим, че всичко трябва да мине перфектно, за да постигнем първоначалната си цел да посетим 13 държави за 24 часа”, казва Уин.

Постижението на журналистите е неофициално, но тяхно проучване предполага, че друг не е успял да направи нещо подобно. За упражнението двамата избират Porsche Taycan Performance Battery Plus. Те потеглят от Нидерландия, след това минават през Белгия, Люксембург, Франция, Германия, Швейцария, Лихтенщайн, Италия, Австрия, Словения, Хърватска, Унгария, Босна и Сърбия.

Двамата изминават 1930 км, постигайки обща средна скорост от 80 км/ч. Те са спирали общо 7 пъти на ултра бързи зарядни станции с мощност 350 kW.

Нашите читатели коментират много проблемите със зареждането на електромобилите, притесненията им за пробега и тревогата, свързана с пътуването на дълги разстояние с някои електрически автомобили”, казва редактора в What Car? Стийв Хънтингфорд. “Но този впечатляващ рекорд показва, че пътуването по европейските пътища ще пребъде в електрическото бъдеще.”

Въпреки постижението си екипът казва, че Европа се нуждае от повече зарядни станция, с по-висока надеждност, за да може електромобилите да са конкурентни с конвенционалните модели с ДВГ.

Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition рекорди на Гинес What Car електромобили