Denza е на Daimler, но защо няма европейски аналог с 400 км пробег?

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Ч овек може да разбере Китай само ако посети някои от големите му градове. Там ще си проличи какъв шофьор си, там човек разбира какво е да живееш без слънчева светлина. Защото колите са невъобразимо много, а слънчевите лъчи рядко успяват да пробият гъстия смог над Пекин. Преди няколко години китайското правителство предприе стъпки за поощряване купуването на електрически коли, което започва да се превръща в голям бизнес в страната.

А резултатът е, че Европа отново изостава. Изключително стриктни еко изисквания на Стария континент, но въпреки това електромобилите още се смятат за приумица. А в Китай Daimler-Benz прави уверени стъпки да влезе на все още неразработения пазар с този модел, който има автономен пробег от 400 км. Защо няма аналог за Европа? Това никой не казва.

Моделът се нарича Denza 400 и е дело на джойнт венчъра между Mercedes и китайския специалист в сферата на електромобилите BYD. Компанията носи името BYD Daimler New Technology Co. Ltd. (BDNT).

Моделът 400 е актуализирана версия на съществуващия BYD Denza, огромен хечбек, базиран на първото поколение B-Class. Електромоторът и контролният блок са модернизирани, а капацитетът на батерията е увеличен от 47,5 на 62 kWh.

Резултатът е, че Denza 400 има автономен пробег от 400 км, което е доста над пробега от 277 км на Nissan Leaf. Daimler отбелязва, че повечето китайски шофьори изминават между 45 и 80 км дневно, следователно ще трябва да зареждат автомобила си 1-2 пъти седмично.

Четете още:

Мексиканският Inferno впряга 1400 к.с. срещу $2,1 млн.

2002 Hommage отдава почит на баварските турбомотори

Източник на статията: Vesti.bg

китайски автомобили любопитно автомобили електромобили Danza 400