Чудовищният велосираптор е готов да захапе всичко и всеки

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Hennessey Performance Engineering е познат с работата си по Lotus Elise (Venom GT) и желанието да направи най-бързата кола в света. Всички доработки на тунинг специалистите са свързани с високата мощност и скорости, но сега са се отдали на нещо по-различно, добавяйки две допълнителни колела към 2017 Ford F-150 Raptor. Е, не са забравили да направят своята магия и върху двигателя, добавяйки му над 150 к.с. и още повече агресия.

Произведен първоначално за австрийските специални части, G-Class 6x6 се превърна в G63 AMG 6x6, 6-колесен гигант, който постави началото на мода. Един такъв тероризира софийските улици и се превръща в атракция, където и да се появи. Последва творението на Wild Boar, този път върху Wrangler, а Kahn Design направиха своя Flying Huntsman на база Land Rover Defender. Сега Hennessey влиза в играта със своя VelociRaptor 6X6.

„Базовият модел“, ако въобще може да бъде наречен така, е оценен на $295 000. Доста пари, но и „платното“, върху което е творено, е сериозна машина: 2017 Ford F-150 Raptor. Цената за VelociRaptor 6X6 включва донор автомобила във версия SuperCrew, монтиране на ново окачване от Fox Racing, 20-инчови джанти, обути с офроуд гуми, модифицирани брони отпред и отзад, ролбар, пълен асортимент от LED светлини и блокаж за задните оси.

Ако на някой му се стори, че 3,5-литровият V6 EcoBoost двигател на Raptor не е достатъчно мощен, Hennessey имат лек за това на стойност $22 500. Променят електронния контролен блок, монтират по-голям интеркулер, турбини, ауспухова система от неръждаема стомана и т.н. Резултатът е мощност от 600+ конски сили, съществен скок от стандартните 450.

Но програмата на Hennessey не свършва с това. Клиентът може да си поръча спирачки Brembo, поръчков интериор с екзотични кожи, а също и бронировка.

Четете още:

30 години и 1 млн. бройки по-късно: новият Suzuki GSX-R1000

Interbrand публикува Топ 100 на най-скъпите марки в света

Колко човека и музикални инструмента могат да влязат в GAZ Volga?

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили VelociRaptor 6X6 тунинг Hennessey