Член на британското правителство спретна мини скандал на тема електромобили

Пламен Георгиев,
дизел бензиноколонка

Getty Images/Guliver

Б ританското правителство твърди, че е твърдо за електрическата мобилност, като наскоро обяви плановете си да забрани продажбата на нови автомобили с ДВГ от 2030 г. Това ще направи страната една от първите, която да започне този труден процес.

Затова трябва да се очаква, че говорителят на правителството по климатичните въпроси да е твърд защитник на електромобилите, или поне да е такъв пред обществото. Но Алегра Стратън наскоро призна (доста лекомислено от нейна страна) пред Times Radio, че тя предпочита своя дизелов VW Golf трета ръка пред електрически автомобил.

Стратън, която живее в Лондон, твърди, че предпочита дизеловия си автомобил, защото редовно пътува по 200-250 мили (320–400 км) за посещение на възрастни роднини извън столицата.

Решено: Великобритания забранява продажбата на конвенционални автомобили през 2030 г.

“Всички те са пътувания, за които мисля, че биха наложили едно доста дълго спиране за зареждане,” обяснява Стратън, добавяйки, че то ще причини сериозен дискомфорт на двете й малки деца, които в противен случай биха могли да пътуват през цялото пътуване.

Стратън заявява, че би обмислила закупуването на електрически автомобил в бъдеще, ако „времето за зареждане се подобри дотолкова, че то да отнема половин час.”

Австрия обмисля забраната на превозни средства с ДВГ от 2030 г.

Това изказване повлече след себе си сериозна атака от всички страни. Природозащитни организации и членове на опозиционната Лейбъристка партия й се нахвърлиха с обвинения в лицемерие, след като един толкова високопоставен член на правителство, занимаващ се с въпросите на околната среда може да е толкова извън тенденциите.

Доводите „За” и „Против” електромобилите са много и в двете посоки, но няма никакво съмнение, че политиката в определянето на тези доводи взима превес.

Кристиано Роналдо получи „скромен” подарък за 35-ия си рожден ден

УАЗ-ка за 40 000 евро? Да, на ток е

Администрацията на Байдън натиска производителите за повече електромобили

Източник на статията: Vesti.bg

дизелови автомобили любопитно автомобили е-коли електромобили