Круизи? В Хърватия се строи първият мега кораб с частни имоти

Ще струва около $1,5 млрд., палубите са 18, ресторантите 20, а частните апартаменти – от $1 до 8 млн.

Пламен Георгиев,
MV Narrative кораб

Brodosplit

Н а пръв поглед може да решите, че това е поредният луксозен круизен кораб. Заблудата е разбираема предвид дължината от 229 метра кораб 18-те палуби. Но реално това е нов вид плавателен съд, на който може да закупите собствен апартамент, точно както бихте направили на сушата, но за този ще трябват хапчета за морска болест.

Преди дни Storylines Residential Ships и хърватската корабостроителница Brodosplit подписаха договор за строежа на първия в света жилищен кораб. Очаква се изграждането му да струва около $1,5 млрд., като трябва да бъде пуснат на вода през 2025 г.

Brodosplit

Огромният кораб има 547 жилищни помещения с различна квадратура, като в зависимост и от палубата и местоположението им, цената варира от $1 до 8 млн. Ще има и опция за наем за 24 месеца, започваща от $647 000.

Brodosplit

Storylines и Brodosplit са замислили редица нововъведения, които ще разграничат MV Narrative от всеки друг круизен кораб. Създателите му вярват, че той ще е първият, задвижван от течен природен газ (LPG), ще има поща, училище, библиотека, болница, банка и офис пространства, които ще копират живота на сушата. Но това не значи, че живущите ще бъдат лишени от забавления на борда.

Плавателният съд ще предлага на живущите 20 ресторанта и бара, както и три басейна. Корабът ще има частна марина, в който богатите ще могат да паркират частните си лодки в „корема” на плавателния съд. Ще има СПА център върху площ от 930 кв. м, фитнес на открито, слънчева оранжерия и др. Освен че зеленчуците ще се отглеждат на борда, корабът ще преработва боклука и отпадъците в енергия.

кораб кораби MV Narrative Storylines Brodosplit