Aston Martin DB5 на Джеймс Бонд продаден за $3,2 млн. И дори не е реален

Това е автомобил за снимки, не истински AM, въпреки това бе купен за повече пари от очакваното

,
Aston Martin DB5 stunt James Bond

Aston Martin

В “Смъртта може да почака”, последният засега филм за Джеймс Бонд, ознаменувал края на една ера за британския агент, видяхме всички модели на Aston Martin, участвали в епичната поредица.

Дори и това бе начин за създателите й да ни подскажат, че нещо свършва, тепърва ще бъде отворена нова страница. Дали в нея ще присъстват новите и толкова вълнуващи хиперколи на британската марка? Да не го мислим това сега. Едно е сигурно - коли ще има.

Както ви информирахме през лятото, “Кристис” организира благотворителен аукцион в Лондон в чест на 60-годишнината на епоса “Джеймс Бонд”.

Там можеше да се наддава за какво ли не - куфари, костюми, ръкавели, часовници… Точно 60 вещи.

И да - коли, разбира се. Както се очакваше, най-много пари бяха платени за Aston Martin DB5, участник в No Time to Die. За този екземпляр, доста очукан и понесъл щети от битки, бяха платени 2,9 милиона паунда (3,2 млн. долара).

Aston Martin

Важно уточнение - това е автомобил за снимки, каскади, а не реален “Астън”. Двигателят му е от BMW M3 E46 (2000-2006 г.) - 6-цилиндров, 3,2 л.

Въпреки това надскочи прогнозираната стойност при наддаването, експертите в “Кристис” очакваха да е между 1,8 и 2,5 млн. долара.

Това е един от 8-те екземпляра, направени за филма. Върви с някои от специалните оръжия, например картечниците. Но както стана ясно, автомобилната техника е оттук-оттам.

Какво имахме нататък? Aston V8 Vantage от 1981 г. бе пласиран за 703 000 долара. А за  DBS Superleggera 007 Edition бяха броени $449 хил.

Всичките събрани средства отиват за благотворителни цели, някои от които са свързани с кралското семейство на Великобритания.

търг аукцион Aston Martin DB5 Джеймс Бонд