Култови коли на Джеймс Бонд отиват на аукцион

Те не са оригиналните на Aston Martin, техниката им е “назаем”, въпреки това ще се продадат за състояния

,
Aston Martin James Bond

, Aston Martin

Снимката е илюстративна. На нея се виждат Aston Martin DB5, V8, последният засега Бонд - Даниел Крейг, и... принц Чарлз.

Д ве от емблематичните коли на Джеймс Бонд - Aston Martin DB5 и V8, отиват на аукцион на Christie’s на 28 септември. Първата е от последния филм за британския агент - “Смъртта може да почака” (“No Time to Die”).

Те са част от колекция с 60 вещи, свързани с Бонд, по случай 60-годишнината на една от най-великите филмови поредици.

Нашият фокус, разбира се, е към легендарните “астони”. DB5 e една от седемте реплики, направени за извадената през миналата година лента. Уточнява се, че е била предназначена за снимки, съответно носи някои от причудливите елементи и технологии като за филма.

Интериорът не е оригиналният на един от най-великите модели на британската марка. Двигателят му всъщност е на BMW M3 E46 (2000-2006 г.) - 3,2-литров, 6-цилиндров редови. И въпреки това се очаква да се продаде между 1,84 и 2,46 милиона долара.

DB5 участваше още в Goldfinger, а след това в още няколко издания на шпионската сага.

Подобно е положението с V8, каран от Тимъти Далтън в The Living Daylights (“Живите светлини”). Участвала е във филма, но е различна от оригинала от 1981 г.

Сред 60-те реликви, що се отнася до коли личат още Aston Martin DBS Superleggera, Range Rover Sport SVR, Land Rover Defender 110, Jaguar XF и Land Rover Defender 110 V8, който не е участвал във филм, а е ползван от снимачен екип.

аукцион Джеймс Бонд Aston Martin V8 Aston Martin DB5 Aston Martin