Ами сега? Производителят на емблемите на Mercedes фалира

Кризата доведе до затварянето на BIA Forst, но тя не е единственият доставчик в индустрията, който фалира

Пламен Георгиев,
Mercedes Benz SL 63 AMG

, Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL 63 AMG

Г ерманската компания BIA Forst, произвеждаща всеизвестната хромирана „трилъча звезда”, фалира. Тя работи и за други автомобилни производители, но кризата доведе до фалита й и освобождаване на 150 служители.

Причината за затварянето на производството от компанията е „липсата на устойчива перспектива”. Оборотът на фирмата спада през последните две години успоредно със спада на продажбата на нови автомобили. Последната капка явно са високите цени на енергията.

Този факт няма как да разклати Mercedes-Benz, тъй като този детайл се доставя и от други подизпълнители. По притеснителното е, че BIA Forst далеч не е единственият доставчик за индустрията, който фалира в последно време.

Преди около месец, след почти половин век съществуване, банкрут обяви и компанията Borges – голям производител на пластмасови панели и изолационни материали за автомобилите. Месец преди това същата съдба споходи основата в началото на миналия век Dr. Schneider, произвеждаща климатични системи и детайли за автомобилните интериори. И това са само най-ярките примери.

любопитно автомобили трилъча звезда Логопед емблема