Производството на VW ID. Buzz в Хановер спряно заради проблем с батериите

Те са от нов доставчик, чието име не се съобщава. Дотук няма предадени автомобили на техните собственици

Volkswagen ID Buzz

, Volkswagen

Volkswagen ID.Buzz

П роизводството на електрическия ван Volkswagen ID. Buzz e спряно в завода в Хановер заради проблем с батерията, информира местното издание Hannoversche Allgemeine Zeitung, цитирано от Electrive.

То започна на 2 юни. Някои дефектни клетки от нов доставчик обаче наложили преустановяване на работата "първоначално за една седмица”, добавя медията.

В неофициалната информация се казва още, че производителността на батерията не достига параметрите си, включително се наблюдавали спадове на напрежението, които влияе на пробега.

Не се посочва кой е доставчикът, но става ясно, че ID. Buzz е единственият електромобил на VW, който получава батерии от него. Нямало аналогични проблеми за други модели от платформата MEB. И става въпрос само за завода в Хановер.

Това е нова батерия от различен доставчик, която в момента се използва само в ID.Buzz“, каза говорител на компанията. - Следователно е засегнато само производството в Хановер, не и на други места.”

Само около 500 Volkswagen ID. Buzz са произведени досега, като все още нито един не е доставен на клиент. Което означава, че проблемът с качеството на батериите може да бъде решен вътрешно - без да се изисква сервизна акция с изтегляне. А и количеството не е толкова голямо.

Volkswagen Commercial Vehicles възнамерява да произвежда до 15 000 ID. Buzz тази година и до 130 000 броя годишно по-нататък.

Може и да е съвпадение, но вчера стана ясно, че аналогични проблеми са възникнали и с произваждащия се в “Гига Берлин” Tesla Model Y.

Hannoversche Allgemeine Zeitung

Volkswagen Volkswagen ID.Buzz производство батерии за електромобили