Това е електромобилът, който грабва въображението: Abarth 600e

Да, само с 240 к.с. мощност е, но обещава големи емоции предвид външния си вид и пътното си поведение, с което марката е известна

Пламен Георгиев,
Abarth 600e

, Abarth

Abarth 600e

М акар и дигитално подсилена, това е първата официална снимка на Abarth 600e, който е в стадия на финалните тестове, преди моделът да бъде официално представен пред публика. И от това, което виждаме, спокойно може да заключим, че това е електромобил, който ще плени въображението и с дизайна си, и с характеристиките си на управление. Пленява го дори и с името на лансиращата серия, с която моделът ще дебютира - Scorpionissima. Тя ще бъде ограничена до 1949 бройки.

Да, малкото скорпионче наистина ще жили, макар и със само 240 к.с. Въпреки това 600е е най-мощният модел на Abarth, който никога не се е славил с големи стойности на мощността, а с ниското си тегло и изключителната пъргавина в завоите. Иначе тази мощност е много повече от стандартните 156 к.с., с които са оборудвани компактните модели от сегмент В на Stellantis, в това число и на Fiat 600e.

И сега няма да е по-различно, защото новият модел е оборудван с диференциал с ограничено приплъзване и гуми, разработени съвместно с доставчика за Формула Е. Всичко това е направено с цел постигане на оптимално сцепление и отлична динамика при всякакви условия. Джантите на електрическия скорпион са 20-инчови, зад тях са монтирани подходящи спирачни апарати.

Към момента няма никаква друга информация. Бихме могли да предположим, че батерията е същата като на останалите модели, това значи 54 kWh, но пък е възможно Abarth 600e да е с два мотора, но това вече е в сферата на предположенията.

Abarth 600e Abarth