Първият електрически Abarth е наелектризиращ във всичко

Той е 155 к.с., ускорява до 100 км/ч само за 7 секунди. Предлага се с имитация на звук от двигател

,
Abarth 500e

, Abarth

Abarth 500e

Abarth поема по електрическия път с първия си EV - показаният днес за първи път официално 500е. Както ще се убедите, той е не само електрифициран и с електриков цвят, наелектризира с всичко, което предлага.

Тази е-версия на великия 500 е 155 к.с. и 235 Нм максимален въртящ момент. 38 к.с. повече от “редовия” ЕV на FIAT може да не изглеждат като “уау”, но електрическият хотхеч ускорява от 0 до 100 км/ч за седем секунди или цели 2 сек. по-бързо от своя първообраз.

Зад всичко това стои по-голямата от двете налични батерии - 42 кВч. Тя може да се зарежда до 85 киловата. Stellantis не казва, но пробегът се очаква да е до 300 км. Сега компанията съобщава, че 40 км са постижими, след като автомобилът остане включен в мрежата за пет минути, докато за 35 мин батерията ще бъде заредена до 80 процента.

Дебютиращото издание, наречено Scorpionissima, ще бъде ограничено до 1949 броя като реверанс към годината, в която е основан Abarth.

Abarth

Като стана дума за оцветяване в началото, наличните бои са Acid Green или Poison Blue, като и двете са комбинирани с графики. Ефектният електрически мъник стъпва на ексклузивни 18-инчови джанти.

И получава набор от подобрения: фиксиран стъклен покрив, тонирани задни прозорци, спортни метални педали и стоманени прагове на вратите.

Обгръщащите тялото предни седалки са отопляеми и обвити в алкантара, комбинирана с двоен шев. Те имат интегрирани подглавници с лазерно гравирано модернизирано лого на Abarth в Acid Green, което се намира и на волана. 10,25-инчов сензорен екран с безжичен Apple CarPlay и Android Auto стои отдясно на 7-инчов цифров дисплей на водача.

Abarth

Въпреки че е малка кола, Abarth 500e е пълен с екстри. Те включват автоматични фарове и чистачки, безключов достъп, безжично зарядно за смартфон, 360-градусова камера, звукова уредба JBL и автоматичен климатроник. Включен е фалшив звуков генератор, който имитира бензинов двигател, но може да бъде изключен. И това е добре.

Abarth 500e излиза догодина не само като хечбек, а още като кабриолет с черен покрив от плат и същите два варианта на боя на каросерията.

Abarth Abarth 500 EV Abarth 500e