Polestar продаде 500 предсерийни броя от нов модел само за седмица

Кабриолетът 6 излезе в специално издание, покрай дебюта си в Пебъл Бийч. И бе разграбен

,
Polestar 02 Concept

Polestar

Т очно 500 броя от специалната серия LA Concept на модела Polestar 6 са продадени само за седмица, след като електрическият кабриолет дебютира на събието The Quail в Пебъл Бийч, САЩ.

Това е нещо като предпродукционен тираж преди старта на производството, предвидено за 2025 г. с доставки през 2026 г.

До края на годината ще има и нова заради огромния интерес, комантира Томас Ингенлат, босът на шведската компания, пред Autocar. По думите комбинацията кабрио - ЕV можела да накара да размислят и най-консервативните "бензинови" глави.

Цената не се посочва, но авторитетни медии твърдяха преди седмици, че когато бъдат отворени поръчките, базата ще е около 200 000 евро. Не е изключено Ел Ей серията да е била по-скъпа, предвид своя ексклузивитет.

Припомняме, че автомобилът произлиза от концепцията О2, показана в началото на годината. LA Concept е издържана в този стил - със специално направения небесносин цвят и бял интериор.

“Шестакът” използва 800-волтовата архитектура, вече потвърдена за спортния седан Polestar 5 - двете коли са много близки. Максималната мощност е 884 к.с., а максималният въртящ момент - 900 Нм, от два електромотора.

Ускорението до 100 км/ч отнема 3,2 сек., а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Джантите са 21-инчови.

“Шестият” се произвежда в Китай (в завода на собственика на бранда - Geely), заедно с 5, който се очаква да излезе на бял свят през 2024 г.

Пебъл Бийч Китай Швеция Polestar 6 Polestar O2 Polestar