Polestar 3 идва с 2 електромотора и до 517 к.с.

Първият SUV на марката ще бъде разкрит на 12 октомври

Polestar 3

, Newspress / Polestar

Polestar 3

П рез май Polestar официално потвърди, че ще представи първия си SUV през октомври. Сега става ясно, че електрическият Polestar 3 ще дебютира на 12 октомври в Копенхаген, Дания.

Базиран на нова платформа, която ще споделя с електрическия събрат на Volvo XC90, Polestar 3 ще е най-луксозният и скъп модел на Volvo/Polestar. Автомобилът ще предлага и сериозни динамични параметри, което в този случай не означава само спринт от място до 100 км/ч.

При лансирането си на пазара Polestar 3 ще се предлага с два електромотора и електрическа система за разпределение на въртящия момент (т. нар. torque vectoring) чрез двоен съединител на задния електромотор. Това се допълва от адаптивно 2-камерно въздушно окачване с активни амортисьори (стандартно), което позволява на Polestar 3 да превключва между комфортно и твърдо настройване на окачването на всеки две милисекунди (500 Hz).

Като опция ще се предлага Performance Pack, с който Polestar 3 ще генерира 517 к.с. и 910 Нм въртящ момент. Тук ще има пренастройване на окачването от Polestar Engineered, за да се гарантира по-спортно усещане и изживяване зад волана.

Нищо повече не се казва като технически данни към момента, но в предишни случаи от Polestar са заявявали, че се целят в пробег от 600 км п о цикъла WLTP. Очаква се гамата да се допълни на по-късен етап от версия с един мотор.

Наскоро Volvo разкри, че електрическият ЕХ90 ще е най-безопасният модел на марката, което спокойно означава, че повечето (ако не всички) системи за активна безопасност ще бъдат вградени и тук. А това означава (вероятно) 8 камери, 5 радара, 16 ултразвукови сензора и най-модерният LiDAR.

Polestar 3 Polestar