Nio пуска комбито ET5 Estate първо в Европа

То ще се предлага с избор от две батерии, съответно с пробег от 500 и 700 км

Nio ET5 Estate

Nio

Nio ET5 Estate

С еданът Nio ET5 вече си спечели слава и извън Китай, а сега в гамата на модела влиза комбито ET5 Estate. То е насочено най-вече към Европа, като продажбите му тук стартират през юни, а чак след това родината на марката.

Дизайнът на колата е много подобен на този на седана. Това означава, че отпред продължава да е с тънки LED дневни светлини, докато основните фарове са разположени в отделни клъстери. Подобно на седана, има и изпъкнал LiDAR модул на покрива.

ET5 Estate има същите размери като седана, което означава, че е дълъг 4790 мм, широк 1960 мм, висок 1499 мм, а междуосието е 2888 мм.

При това положение може да се предположи, че с тази каросерия вътрешното пространство е увеличено за возещите се на втория ред, а товарното пространство също е по-голямо.

Nio

Задната част на Estate има елегантен спойлер, който започва от покрива, както и чифт LED задни светлини, лента… Вижда се и дифузьор.

Очаква се Nio да предложи новия модел с батерии от 75 кВч и 100 кВч. Те трябва да осигурят пробег съответно от 500 и 700 км.

Задвижването на ET5 Estate е поверено на двойка електрически мотори, доставящи 201 к.с. на предните колела и 282 к.с. на задните. Това прави общо 483 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

Ускорението до 100 км/ч става за около 4 секунди.

китайски мотори Европа Nio ET5 Estate NIO ET5 Nio EC7