Ясни са цените на електрическия Nissan Ariya

Вероятно моделът ще дойде у нас през есента. Френският сайт на марката разкри, че във Франция Ariya ще стартира от 46 400 евро.

Nissan Ariya

Nissan

Nissan Ariya

Т ежката криза във веригата за доставки, усилена драстично от войната в Украйна, удари автомобилните производители дори по-лошо от пандемията. Резултатът е, че се затварят заводи, а нови модели, които се лансират пред медиите, не е ясно кога ще стигнат на пазара.

Мина доста време от представянето на Nissan Ariya, но до родния пазар той ще стигне едва след няколко месеца. Поне вече е ясна цената на електрическия кросоувър. Тя бе разпространена на френския сайт на модела, като базовата версия на Ariya (63 kWh) струва 46 400 евро във Франция. Този модел ще може да изминава до 403 км по цикъла WLTP, като доставките ще започнат през лятото.

Следва версията Evolve (87 kWh). Тя може да измине до 520 км с едно зареждане, а цената започва от 57 400 евро.

Nissan

Следва версията е-4ORCE Evolve (87 kWh), която ще излезе на пазара през есента. Тя ще предлага пробег до 493 км и ускорение до 100 км/ч за 5,7 секунди. Тя ще струва 60 400 евро, което ще рече, че системата е-4ORCE струва 3000 евро.

Възможна опция на модела е добавянето на 22-kW бордово зарядно, която ще струва 1000 евро. Проблемът е, че то ще увеличи периода за изчакване на автомобила с една година: доставките на автомобили с това оборудване ще започне през март 2023 г.

Nissan Ambition 2030 Nissan Ariya електромобилите