Geely идва в Европа с бранда Galaxy

Той ще е глобалната марка на китайския гигант, скоро марката официално ще стъпи и на родния пазар

Geely Galaxy

Geely Motor

К итайският автомобилен гигант Geely идва в Европа, а скоро ще ви разкажем и подробно за стъпването на китайската марка в България. Компанията потвърди, че Galaxy ще бъде глобалният ѝ бранд за автомобили, като ще предлага модели с ляв и десен волан за всички пазари, съобщава Autocar.

По време на автосалона в Пекин другия месец, Geely ще представи и новия SUV Galaxy E5. Очаква се цената му да е около 20 000 - 25 000 долара и да бъде конкурент на Nio ES6, Aiways U5, BYD Seal U.

Това ще е първият от три нови модела на Galaxy, които ще бъдат представени в Китай тази година. Е5 ще бъде и първият глобален модел на Galaxy, като се обмисля да се предложи първо в страните с десни волани.

Засега компанията не разкрива по-конкретни срокове за световната експанзия на Galaxy. Очаква се това да бъде разкрито постепенно.

Geely има две основни продуктови линии. Моделите с „Е“ символизират „интелигентен изцяло електрически“ автомобил. А моделите с “L” са „интелигентни електрически хибриди“. Моделите с четни цифри са седани, а нечетните – SUV-ове.

В момента Galaxy има три модела – L6, L7 и E8, които не отговарят напълно на символиката на имената, защото са пуснати преди новата структура. От Е5 нататък обаче, ще се следва тази номенклатура, за да има по-голяма яснота за всеки от моделите.

Geely Geely Galaxy коли автомобили електрически автомобил електромобили