Ford E-Transit Custom облече изискан костюм

Това е вторият електрически ван в семейството на Transit. Ще излезе догодина

Ford E Transit Custom

Ford

Ford E Transit Custom

Ford показа първи официални снимки на E-Transit Custom - вторият напълно електрически ван в гамата на E-Transit.

Всъщност не са първите, а такива, на които го виждаме какъвто е, поне като екстериор. През миналия месец Ford загатна за возилото с тийзъри - и подведе мнозина. Заради LED светлините и видимо изисканата осанка, някои помислиха, че това е Tourneo. Ами не.

E-Transit Custom бе показан на медийно събитие в края на миналата седмица, на което присъстваше и carmarket.bg. Тогава обаче имаше ембарго за публикуване на фотоси и информация. Тя падна днес.

Ford

На живо автомобилът изглежда дори още по-впечатляващо с тази решетка (като за лек автомобил), която хем го отличава, хем му придава благородство. Не трябва да забравяме, че това е возило за работа.

Впечатление правят и LED светлините, разбира се. Композицията на предницата е добра. Оттам и разликите с “лицето” на автомобила с двигатели с вътрешно горене, който също има модерно излъчване.

Ford

E-Transit Custom, който излиза като отроче на създадената през миналата година дивизия за товарните и лекотоварни модели Ford Pro, застава малко под E-Transit. Според Ford пробегът му може да достигне 380 км по WLTP.

Предполага се, че ще бъде заложено на същата 68-киловатова батерия, която може да се зарежда и на бърз режим. На този етап няма официална информация за това. Също така е много възможно Ford да го предлага с електромоторите на E-Transit с избор на 181 к.с. и 265 к.с. При по-големия брат те са разполажени на отзад. Максималният въртящ момент е 431 Нм.

Ford

Ford E-Transit Custom ще излезе догодина - това е причината техническите данни да не са пълни все още и да няма снимки от кабината, която вероятно ще прилича на тази на E-Transit. Най-малкото ще бъде снабдена с удобния 12-инчовия екран, разположен на таблото.

Ще се прави от Ford Otosan в Коджаели, Турция. До 2024 г. Ford Pro трябва да извади общо пет електрически товарни вана и E-Transit Custom е вторият от тях.

В следващите дни ще ви разкажем за Ford Pro и ще ви представим E-Transit с тест драйв.

Ford

Турция Барселона ембарго на петрол товарен електрически ван E-Transit Ford E-Transit Custom