Електрическият ID. Buzz вече може да се поръча у нас за малко под 100 000 лв.

Цената ID. Buzz Cargo започва от 99 950 лв. (брутна каталожна цена), докато тази на ID. Buzz Pro1 – от 114 405 лв.

Volkswagen ID Buzz

Volkswagen

Volkswagen ID.Buzz

П етместният ID. Buzz ще дебютира на пазарите в Европа във високото ниво на оборудване Pro и ще бъде придружен от лекотоварния ID. Buzz Cargo при официалната си пазарна премиера. У нас моделите ще могат да се поръчат от 3 юни, но цените им са вече известни. ID. Buzz Cargo се предлага на брутна цена от 99 950 лева. Брутната каталожна цена на петместния ID. Buzz Pro е 114 405 лева.

И двата модела се предлагат със стандартно оборудване, включващо инфотейнмънт системи с пълна комуникационна свързаност, мултифункционален волан, предни LED светлини, автоматична климатична инсталация, темпомат и системи за асистемция и предупреждение на водача като Car2X и функция за аварийно спиране Front Assist (стандартното оборудване на ID. Buzz Pro включва и система за поддържане на лентата за движение Lane Assist).

Литиево-йонната батерия с капацитет от 77 кВтч (82 кВтч бруто) захранва електродвигател с мощност 150 кВт (204 к.с.) на задния мост, чиито въртящ момент от 310 Нм. Разходът на електроенергия по стандарта WLTP е 20,6 кВтч/100 км (20,4 кВтч/100 км при Cargo), а автономният пробег достига 423 километра (425 км при Cargo). При използване на правотокова бързозарядна станция с максимална мощност до 170 кВт зареждането на батерията от 5% до 80% от капацитета отнема около 30 минути.

Част от външното стандартно оборудване на ID. Buzz Pro са две странични плъзгащи се врати с много леко задвижване, външни огледала с електрорегулиране, сгъване и отопление, тонирани стъкла на задните прозорци, чистачка на задното стъкло и 19-цолови алуминиеви джанти Tilburg с черно гланцово покритие. Част от стандартното оборудване са и предните LED светлини, както и осветлението на зоната около автомобила с прожекция на фирменото лого в областта на предните врати. Стандартното външно лаково покритие на ID. Buzz Pro е Monosilver Metallic.

Електрическият Bulli е оборудван с цифрови показания на контролните уреди за водача (Digital Cockpit с 5,3-инчов диагонал на екрана) и инфотейнмънт система Ready 2 Discove с цифров радиоприемник DAB+ и 10-инчов диагонал на сензорния екран, изпълнен в стила на свободно стоящ таблет на арматурното табло. Функцията App-Connect, включваща и безжичната App-Connect Wireless дава възможност за удобен достъп до голямо разнообразие от смартфон приложения чрез Apple CarPlay или Android Auto. Идеалният климат на борда се осигурява от стандартната климатична инсталация "Air Care Climatronic" с двузонов контрол на температурата, стационарен климатик и филтър с активен въглен.

Вторият ред седалки дава възможност за надлъжно регулиране в диапазон от 150 милиметра и сгъване в съотношение 1/3 към 2/3, като облегалките също могат да се сгъват поотделно и да се регулират по наклон. Зад задната седалка е разположено багажно отделение с полезен обем от 1121 литра. При сгъната задна седалка и използване на целия наличен багажен обем, капацитетът нараства до впечатляващите 2205 литра.

електромобили в България Bullitt Volkswagen ID. Buzz Volkswagen