Chevrolet започва доставките на първата си електрическа полицейска кола

Тя ще е с близо 500 „коня“ и с пълно оборудване според целите

Мартин Дешев,
chevrolet blazer ppv

, Chevrolet

Chevrolet Blazer EV PPV

Chevrolet започна да доставя първите бройки на своята електрическа полицейска кола. Blazer EV PPV беше представен миналата година, като вече е готов да влезе на служба, съобщава InsideEVs.

Патрулката ще използва архитектурата Ultium на GM, като ще има много компоненти от стандартния Blazer EV SS. Колата ще има два електромотора с обща мощност 498 к.с. Батерията е 105kWh, като осигурява около 400 км. пробег с едно зареждане при пренос на пълното оборудване, което е необходимо за патрулите.

Колата е с по-нисък център на гравитацията и 50/50 разпределение на теглото. Това ще я направи по-маневрена, което е важно за този тип автомобили. Добавено е подсилено окачване, както и защита на пода, специални гуми, подобрени спирачки.

Chevrolet

Интериорът също е според изискванията на полицията в САЩ. Това включва дори специална тапицерия за седалките, а и самите седалки са с изменена форма, за да осигуряват комфорт въпреки коланите и оборудването, което полицаите носят постоянно със себе си.

Патрулката ще има две версии – една с всички стандартни визуални елементи и допълнително оборудване като видими радиостанции, лаптоп и т.н. Другата ще е по-дискретна версия за цивилни патрули.

полицейски автомобили патрулка електрически автомобил автомобили коли