BMW i7 дебютира на родна земя, впечатляващ е

Това е най-технологичният и най-впечатляващ модел на BMW.

В средата на април нашата медия бе една от първите, които имаше възможността да види BMW i7 на живо. Днес (23 юни) електрическият флагман на марката стъпи в България, с което официално се слага старт на продажбите на модела. В рамките на три дни медии и клиенти ще могат да се докоснат лично до новия модел в столичния хотел „Хаят”.

От компанията вече имат поръчки на автомобила, дори без да бъде видян на живо. Нямаме съмнение, че след това събитие поръчките ще завалят, защото BMW i7 е наистина впечатляващ автомобил.

CarMarket.bg

За този модел може да бъде казано много. Могат да бъдат използвани много прилагателни, но наистина „впечатляващ” е най-точният. Когато го видях за пръв път в Олимпийския стадион в Мюнхен, останах поразен. Но сега, предвид факта, че залата е много по-малка, BMW i7 изглежда още по-впечатляващо, защото това е един огромен, монументален като размери (5391 мм дължина, 3215 мм междуосие) и технологии автомобил.

И не, моля ви, спрете да коментирате темата „радиаторна решетка”. Тя не е на дневен ред, защото тук дори тази радиаторна решетка отива на огромната предница. Може би разделените фарове са това, с което ще свикна по-трудно, но ви уверявам, че на живо тази кола е наистина… поразителна: като визия, размери (на улицата ще стои нереално), технологии, лукс, задвижване…

Няма да задълбавам в подробности, защото това направих, когато за пръв видяхме автомобила на живо. Ще маркирам само част от технологичните параметри, свързани конкретно с този автомобил. У нас той ще се предлага с всички видове задвижване, като вероятно пръг-ин хибридите ще са предпочитани.

CarMarket.bg

Иначе тук имаме eDrive от пето поколение и батерия с нетен капацитет от 101,7 kWh, различна от батерията в iX. Тук батерията е много по-тънка, тежаща 700 кг.

Предният електромотор е с мощност 258 к.с., а задният с 313 к.с. Сумарната мощност на системата е 544 к.с. и 745 Нм въртящ момент (i7 M60). BMW казва, че i7 xDrive60 ще предложи на клиентите пробег до 625 км. Стандартно моделът идва с 11 kW зарядно, в последствие ще се появи и 22 kW. Автомобилът поддържа зареждане с до 195 kW мощност, като на такава станция батерията се зарежда от 10 до 80% за 34 минути, а за 10 минути може да се зареди достатъчно ток за изминаване до 170 км.

На 3 декември първите клиенти в Европа ще получат своите автомобили. През декември ще има и собственици в България, които да се радват на този автомобил.

електромобили BMW i7 xDrive60 BMW i7 BMW