Вила Д'Есте: BMW продължава да вълнува с Concept Touring Coupе

Този уникат бе показан на Конкурса за елегантност във Вила Д’Есте, а целта му е да демонстрира за пореден път философията на BMW да предлага емоции на четири колела

BMW Concept Touring Coupе

CarMarket.bg

О т петък до неделя автомобилният свят се вълнува какво се случва край бреговото на езерото Комо. За щастие тук няма наводнения (но достатъчно дъжд), а само най-чистата форма на автомобилно вълнение: Конкурс за елегантност във Вила Д’Есте. Тук, както и във Вила Ерба, са изложени някои от най-най-най красивите, емоционални и ексклузивни автомобили в света, а CarMarket.bg има честта и удоволствието да разказва от първо лице за тези автомобилни бижута.

Първата от големите изненади от BMW, който е спонсор и организатор на събитието от 10-ина години вече, е този Concept Touring Coupé. Автомобилът е в един екземпляр, неговата цел е покаже в най-чистата форма свободата от движението на четири колела и насладата от пътуванията за двама.

CarMarket.bg

Заобиколен от класически модели от историята на автомобила, които от десетилетия доставят радост не само на собствениците си, но и на зрителите, уникатът в Чернобио е знак на почит към непреходното въодушевление от автомобила.

CarMarket.bg

Пропорциите и името напомнят за BMW 328 Touring Coupé, което печели състезанието за издръжливост Mille Miglia през 1940 г. Функционалността на концепцията Shooting Brake подсказва за вариантите на моделите от серията BMW 02, представени в началото на 70-те години на миналия век, които са обозначавани като „touring“, за да ги разграничат от седаните.

BMW

Дизайнерският акцент на BMW Concept Touring Coupé е задната част. В профила се забелязва типичната за BMW интерпретация на пропорциите на Shooting Brake. Дългият преден капак, стегнатата линия на покрива и мощната задна част оформят характерен двуобемен дизайн. Издължената графика на страничните прозорци с извивката на Хофмайстер и изпъкналите арки на задните калници подчертават елегантната спортна визия.

BMW Concept Touring Coupе Конкурс за елегантност Вила Д'Есте BMW