"Ситроен": Всъдеход и в гамата на DS

Ситроен Всъдеход и в гамата на DS

Ауто-прес 2001

"Ситроен": Всъдеход и в гамата на DS

"Ситроен" последно време много активно разширява моделната си линия DS.

Засега тя включва трите хечбека DS3, DS4 и DS5, но скоро към тях ще се присъедини и флагманският бизнес-седан DS9, показан неотдавна като студията "Ситроен Numero 9 Concept".

А през 2014 г. се очаква и дебют на кросовър, пише изданието L'Automobile Magazine.

Френските журналисти смятат, че машината ще има доста общи черти с концепта Hypnos от 2008 г., но някои от стиловите решение на колата ще са заимствани и от "Numero 9".

Бъдещият конкурент на "Ауди Q3" ще е малко по-дълъг и по-висок от немската машина - дължината ще е към 4,5 м, ширината 1,82 м, а височината 1,64 м.

По всяка вероятност колата ще е развита върху разработената съвместно от компаниите "Даймлер-Крайслер" и "Мицубиши" платформа GS, която сега се използва за "C4 Aircross" и японския му брат "Мицубиши ASX".

Сред бензиновите мотори на DS-X, както може би ще нарекат новият си всъдеход французите, интерес ще представлява френско-немският 1,6-литров двигател с мощност 120 или 156 к.с.

Производството на новия модел ще бъде в две страни - във Франция, където ще се сглобява продукцията за Европа, и в Китай, откъдето ще излизат колите за азиатския пазар.

Новият всъдеход вероятно ще се появи на пазара през 2015 г.

Източник на статията: Vesti.bg

всъдеход DS Ситроен