С концепта Серия 8 баварците прескачат в ново измерение

defaultimg

netinfo

П рототипът, показан на Конкурса за елегантност във Вила Д'Есте, ще послужи като лакмус за бъдещия модел на BMW - BMW Серия 8 Купе, планирано за въвеждане на пазара през 2018 г. като част от най-голямата моделна офанзива в историята на компанията.

Голяма бъбрековидна радиаторна решетка, тесни двойни фарове и големи въздухозаборници създават впечатляваща, спортна предна част. Като препратка към ранните купета на BMW двата елемента на бъбрековидната радиаторна решетка са свързани с обща рамка и по този начин оформят голям, единен елемент. В комбинация с много тесните фарове с лазерни светлини и хексагонално интерпретирани двойни кръгли форми се осигурява концентрираната визия на предната част.

Големите странични въздухозаборници на предната броня подчертават широката, спортна стойка на пътя. Спортният високоефективен характер се подчертава от разположения между тях елемент от карбон.

Силуетът лежи ниско и мощно на пътя. Взаимодействието на дългия преден капак с плавните линии придава динамика на страничната част.

Цялата странична част насочва вниманието към нов аспект при оформянето на повърхностите.

Тесните и издължени задни светлини достигат силно встрани и свързват задната част със страничните панели. Самите задни светлини са под формата на L-образно крило, изпъкват от задната част и подчертават широчината и стабилната стойка на пътя. Тясната им форма придава на задната част много спортно и динамично излъчване.

Интериорът е фокусиран върху най-важното: шофирането. Всички повърхности и линии са насочени към водача. Докато формите подсказват за максимален спортен дух, подбраните материали говорят за ексклузивност и най-високо ниво на дизайн разработка.

Четете още:

Европейците купуват 15% по-малко дизелови автомобили

VW зарадва феновете си във Вьортерзее с хибриден GTI

Daimler отговаря на Tesla със своя „гигафактори”

Източник на статията: Vesti.bg

Конкурс за елегантност BMW Серия 8 BMW BMW Series 8 Concept