Невидимият "Мерцедес"

defaultimg

netinfo

Във филма за Джеймс Бонд "Не умирай днес", излязъл по кината преди десетина години, мистър Кю представя на агент 007 подготвения за него автомобил "Астън Мартин Ванкуиш", в изпълнение "Ваниш" (изчезвам, англ.)

Колата има камери околовръст, които прехвърлят изображенията си върху обратната за тях страна на автомобила, покрит с "излъчваща светлинни изображения полимерна "кожа", така че да стане "невидим".

Изглежда някой шеф в "Мерцедес-Бенц" е харесал идеята и нейната интерпретация виждаме в промоционалните представяния на задвижвания с водородни горивни клетки концептуален модел, развит върху базата на B-класата.

Тук посланието е, че автомобилът е "невидим" за околната среда. Той е задвижван от електромотор със 134 к.с. и има пробег с едно зареждане от 400 км.

Както се вижда от видеото, инженерите на "Мерцедес" са драпирали колата с тънък LED екран от страната на шофьора и са сложили видеокамера на мястото на пътника до него.

Образите се предават на живо върху екрана, завършвайки ефекта на "невидимост".

Автомобилът в момента обиколя Германия, привличайки вниманието на зяпачи от всякакви възрасти.

Движението му не е опасно за невнимателни пешеходци, защото само една от четирите страни на колата е с ефекта, пък и от нея все още се виждат колелата.

В момента, когато около автомобила се събере повечко тълпа, той се превръща в билборд, напомнящ, че е"невидим за околната среда и че задвижването F-CELL осигурява нулеви нива на вредни емисии". 

Източник на статията: Vesti.bg

невидим концептуален модел Мерцедес