"Мерцедес" готви конкурент на БМВ X6

Мерцедес готви конкурент на БМВ X6

Спийд-прес/Мерцедес

"Мерцедес" готви конкурент на БМВ X6

"Мерцедес" ще пусне конкурент на БМВ X6 през 2015 г. Немският автомобилен гигант потвърди, че изцяло новият модел ще бъде произвеждан в завода Таскалуса, Алабама.

Проектът е част от инвестиция от 350 млн. долара. В същия завод вече е стартирал производственият процес на новия ML.

Според все още непотвърдена информация новото купе-кросоувър ще предлага четири места и ще се нарича GLS, името MLC също е възможно.

GLS ще се откаже от по-практичния интериор с пет места на M-клас, за да предложи по-спортна кабина с четири места, която ще позволи на дизайнерите да приложат някои стилистични елементи от седана CLS.

Новият спортен SUV ще трябва да се конкурира с успешния БМВ X6, който отбеляза рекордни 120 хил. продажби през 2009 г., с Ауди Q6, планирано за 2016 г., както и с новия "Рейндж Роувър Спорт", който се чака през 2014 г.

Допълнителните подробности за модела са оскъдни. Твърде вероятно е в моторната гама на модела да има бензинови 3,5-литров V6 турбо и 4,6-литров V8 агрегати, плюс 3-литров V6 дизел.

Също така е планиран дизелово-електрически хибрид. Очаква се и спортна версия AMG с 5,5-литров V8, който ще се съревновава с БМВ X6 M.

Източник на статията: Vesti.bg

БМВ Мерцедес