Mazda CX-80 се завръща в Европа по-голяма и по-луксозна

Това е най-голямата Mazda на Стария континент досега

Мартин Дешев,
mazda cx 80

Mazda

Mazda се завръща в сегмента на седем-местните автомобили в Европа. Компанията показа новото поколение на CX-80, което е специално разработено за този пазар.

Това е и най-голямата Mazda, която идва в Европа досега. Тя е с размери 4995 мм дължина, 1890 мм ширина и 1710 мм височина. Когато седемте седалки са вдигнати, багажникът е 258 литра. Когато третият ред седалки са прибрани, капацитетът се увеличава до 687 литра. При сгънат втори ред седалки достига 1221 литра.

Mazda

CX-80 ще предлага и повече лукс. Една от опциите е вместо стандартната тройна задна седалка, вторият ред да бъде оборудван с две самостоятелни луксозни, „капитански“ седалки.

Колата следва концепцията „елегантно здрав“ и комбинира характеристиките на SUV с повече стил и комфорт. Интериорът е изработен така, че да създава усещане за повече простор. Има и много опции за персонализация. „Капитанските“ седалки могат да са с конзола между тях, а може и да са без такава с възможност да се минава.

От гледна точка на задвижване има две опции. Първата е plug-in хибрид с 2,5-литров 4-цилиндров бензинов ДВГ. Втората е „мек“ хибрид с 3,3-литров дизелов редови „шестак“.

Mazda

Разбира се, ще има и много технологии. За пръв път в Европа Mazda ще предложи CTS системата, която следи състоянието на шофьора и ще предупреждава, ако започне да заспива или показва признаци на разсеяност. Ако състоянието на шофьора не се подобри, системата автоматично ще намали скоростта на автомобила и плавно ще го спре, за да предотврати инциденти.

Mazda не съобщава цената на колата. Компанията казва, че поръчките ще започнат през май т.г., а доставките – през есента на т.г.

Mazda автомобили коли