Масивен ъпдейт за основоположника на класа – Nissan Qashqai

Външният дизайн е силно променен, но и нови материали и инфотейнмънт система в интериора

Nissan Qashqai 2025

Nissan

М алко над три години след лансирането на третото поколение Qashqai, в Европа са продадени повече от 350 000 бройки. Пионер и все още еталон в сегмента, Qashqai преминава пред доста сериозно обновяване в средата на жизнения си цикъл.

Най-големи са промените отпред, радиаторната решетка е изцяло обновена. Вдъхновена от шарките на древните японски самурайски брони, тя е съставена от десетки триизмерни декоративни елементи, боядисани в черно, които сякаш плуват в пространството между ръба на капака и бронята. Отстрани на централната част тези елементи образуват триъгълна форма под новите фарове, която стига до нивото на регистрационния номер.

Nissan

Нови са и фарове, с още по-заострен вид. Те разполагат с модул за адаптивни дълги светлини, допълнен от по-малък модул за по-широко разпределение на светлинния поток, осигуряващ по-добра видимост при слаба осветеност и мъгла. Под основната леща на дневните светлини са обособени пет малки светлинни източника, които са със същата форма като декоративните елементи на радиаторната решетка. Горният модул на дневните светлини служи и за мигач, когато е активиран и за първи път разполага с последователни светлини.

Nissan

В задната част формата на светлините остава непроменена, но композицията на модулите в блока е преработена. Бронята е с променена форма и изпълнена в черен гланц при версиите от по-високите нива или в цвят на каросерията при версия N-Design.

Нови 18-инчови алуминиеви джанти с диамантена шарка вече са стандартни за Qashqai от средните нива нагоре. За по-високите версии се предлагат нови, 19-инчови алуминиеви джанти и нов дизайн на 20-инчови алуминиеви джанти.

Към палитрата на Qashqai са добавени три нови цвята.

Nissan

Дизайнерите не са подминали и интериора. При по-високите нива има нови елементи от Alcantara върху арматурното табло, вложки на вратите, подлакътниците, капака на централната конзола за съхранение и дори подложки за коленете.

Нови материали украсяват централната конзола около скоростния лост и декоративната вложка между горната част на арматурното табло и жабката.

Седалките в ниво N-Design са с черна кожа и вложки от Alcantara.

Nissan

Една от най-често използваните функции на Qashqai е значително усъвършенствана. Around View Monitor [AVM] вече разполага с 3D функция, която позволява на водача да вижда автомобила не само отгоре, но и да избере една от осемте различни гледни точки на външните камери.

Nissan

Обновеният Qashqai е първият автомобил в гамата на Nissan с вграден пакет на Google (от ниво N-Connecta). Qashqai се предлага стандартно с Google Maps, а след като влязат в системата, с личния си профил в Google, водачите могат да получат достъп до любимите си места и точки на интерес.

Задвижването остава непроменено, имаме Qashqai с мек хибрид или e-Power система. Актуализираният Qashqai се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, от където са излезли повече от 1,3 милиона бройки след пускането на оригинала през 2007 г.

Nissan Qashqai Nissan