Китайците от Great Wall направиха два луксозни кросоувъра

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н яма спор, че са мастори на клонирането. Не може да се отрече, че доскоро нямаха лични постижения в сферата на дизайна. Но тези два автомобила опровергават тези твърдения. Great Wall представи своята премиум марка Wey, с името на която се отдава почит на династия Вей, властвала от 455 до 225 г. преди новата ера. Задачата на марката е да се занимава с лансирането на „луксозни”, но достъпни всъдеходи.

Първите два модела в гамата, показани в предсериен вариант, носят обозначението W 01 и W 02. Двата модела се различават съвсем леко в дизайна на екстериора и интериора (W 01 е по-базово оборудван).

Всеки от моделите ще е оборудван с по 10 системи за безопасност (очаква се скоро да бъдат качени на конвейра), включително адаптивен круиз контрол, система за предупреждение при напускане на пътното платно и т.н.

Основният акцент в интериора ще е 12,3-инчовият приборен панел. За доброто настроение на борда ще се грижи аудио система Infinity, а чувството за простор в интериора ще се подсилва от панорамен стъклен покрив. В огледалото за обратно виждане ще се прожектира картина зад автомобила от широкоъгълна камера (като при Cadillac, а до неотдавна и при Kia), когато се включи на задна предавка. Ще се предлага и приложение за смартфон, чрез което ще могат да се контролират няколко функции на автомобила, една от които е отваряне и затваряне на вратите.

Информация за силовите агрегати в момента липсва. По-рано имаше данни, че машините на Wey ще се задвижват от бензинови двигатели и електромотори, като в съвсем обозримо време компанията трябва да представи и система за автономно управление.

Очаква се на китайския пазар моделите да са ценово конкурентни с Volkswagen Tiguan, Renault Koleos и Mitsubishi Outlander.

Четете още:

Търсите евтина, малка и просторна кола на старо? Вижте Nissan Micra

300 бройки Mercedes-Maybach S650 Cabriolet за по 300 000 евро

Alfa Romeo Stelvio влиза с гръм и трясък в SUV битката

Източник на статията: Vesti.bg

китайски автомобили Great Wall Wey W 02 W 01 Wey 02 Wey 01 Great Wall