Генерал към московчани: Купете си хеликоптери

Борис Громов

, bgromov.ru

Борис Громов

Мк ковчаните, блокирани в безкрайни задръствания по време на горещините, бяха посъветвани днес от губернатора на Московска област Борис Громов (bgromov.ru) да си купят хеликоптери.

"Аз летя с хеликоптер. Вие също трябва да си купувате хеликоптери вместо коли и повече няма да имате нужда от пътища ", заяви пред журналисти губернаторът Борис Громов.

Той е същият онзи Борис Громов, генерал-полковник, герой на Съветския съюз, който като командир на 40-та армия, която се провали във войната в Афганистан, лично ръководи изтеглянето на съветските войски през 1989 г.

Генералът губернатор направи странното си изявление точно в момент, когато Русия е разтърсена от скандал около ремонта на път, свързващ Москва с едно от основните летища. Ремонтът предизвиква по-страшни от обикновеното задръствания.

Според Громов в момента в Московска област са регистрирани около 400 лични хеликоптера.

Цената на тези машини на руския пазар започва от 300 000 долара - около 10 млн. рубли. По-скъпите модели струват два до четири пъти повече, а топ хеликоптерите се продават за няколко милиона долара.

Губернаторът подчертал също пред журналистите, че властите нямат нищо общо с проблемите за движението по Ленинградското шосе, тъй като затвореният участък принадлежи на столицата и напомнил за конфликт между града и областта по проблемите на собствеността на пътищата.

Руски медии и Агенция Франс прес напомнят, че съветът (или грубата шега) на генерала е неприложим в Москва, тъй като летенето с лични машини е забранено в небето над руската столица.

По стара съветска традиция високопоставените лица избягват задръстванията, тъй като използват автомобили със сирени и светещи буркани, безнаказано нарушават правилата за движение, подобно на линейките, полицията и пожарникарите, а по широките проспекти имат и специални ленти за движение, в които не се допускат автомобили на простосмъртните граждани.

Източник на статията: Vesti.bg

мегаполиси задръствания Москва