Gemballa превърна Porsche 911 в звяр с 820 к.с.

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

А телието Gemballa анонсира програма за доработка на Porsche 911 Turbo (за фейслифта на 991) — Avalanche. Премиерата на модела ще се състои на започващия на 7 март автомобилен салон в Женева, където по традиция се срещат най-реномираните тунинг ателиета в Европа.

Специалистите на Gemballa са увеличили мощността на 3,8-литровия „шестак” с 280 к.с. и сега тя достига колосалните 820 к.с. В същия момент въртящият момент е нараснал с 290 Нм до 950 Нм. Динамични параметри не се съобщават. Стандартният 911 Turbo с пакет Sport Chrono взима спринта до 100 км/ч за 3,0 секунди, а максималната му скорост е 320 км/ч.

Успоредно с тежкия тунинг на двигателя, Gemballa е префасонирала и целия аеродинамичен пакет на модела, като четирите ауспуха отзад са плашещи. Моделът е „раздут” сериозно с предни сплитери, по-широки колесни арки, огромен дифузьор. Всички детайли са изработени от карбон.

Без съмнение най-впечатляващ е огромният заден спойлер, в който е монтиран втори, като подобен на перка детайл с вградена стоп светлина съединява двата детайла за по-голяма структурна здравина.

На изложението в Женева тунерите ще докарат и пистовата бегачка GTR 780 EVO-R, която също е разработена на базата на 911 Turbo.

Четете още:

Italdesign ще направи 5 х 610 к.с. от това V10 чудовище

Усмивки от старите ленти: 10 култови автомобила от Източния блок

Новият VW Amarok е тренирал здраво за мускулна маса (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

Женева 2017 тунинг 911 Avalanche Gamballa 911 Gemballa