ФОТОСЕСИЯ: Красавицата и звярът: Ина Вучкова и BMW M760Li

,
BMW M760Li Ina Vuchkova

Preso Petrov

BMW M760Li xDrive & Ина Вучкова

Make up & Hair: Stela Doncheva

Fashion Stylist & Model: Ina Vuchkova

Пиша ежедневно за бъдещето на автомобила, което за мен няма съмнение какво ще е то: електрификация и автономност. Не знам кога точно ще настъпи, но знам, че ще настъпи. Проблемът ми с всичко това е само един: опасенията ми, че това бъдеще ще изкорени онова, което аз винаги съм ценял най-много в автомобила: емоцията, която той създава в мен.

Когато настъпи, ще трябва да се приспособявам. За момента бъдещето все още изглежда далечно, а за мое огромно щастие все още има моменти, които идват, за да променят конвенционалната категоризация. Това е точно един от тези примери: BMW M760Li xDrive.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА ФОТОСЕСИЯ НА BMW M760Li И ИНА ВУЧКОВА

Това е дългата версия на Серия 7, върхът на сладоледа, черешката на тортата, кола, в която се возят изпълнителните директори на големите компании на Запад, синовете на бащите си у нас. А на пътуващите отзад този автомобил предлага ненормален списък от екстри: две кресла, едно от които е т. нар. Lounge seat, които се отопляват, подгряват, масажират, накланят, два екрана в предните подглавници за аудио-визуалната система за забавление, подвижни масички, на които да оставите чашата със скъпо питие, подвижна стъпенка, на която да опънете краката си – това е първа класа на борда на 787 Dreamliner.

Preso Petrov

„Проблемът” е, че в името на този автомобил има буквата „М”. Така настъпва раздвоението на личността.

Preso Petrov

Да шофираш или да те возят?

Също както разликата между двата типа клиенти, така и M760Li страда от раздвоение на личността. На Запад собственикът на този автомобил предпочита да седи отзад, разчитайки на спокойния нрав и интелигентност на д-р Брус Банър. У нас, хората, носещи определението бизнесмен, предпочитат да седят зад волана, залагайки на гнева и безумната мощ на Хълк.

Мога да разбера всеки един от тях, тъй като за един ден имах възможността да съм на тяхно място. Нямах многото пари, но пък и не ми се наложи да платя за тази кола 396 203 лв. с ДДС. Дадоха ми я безплатно. Същото важи и за Ина Вучкова, но не съм я получил безплатно, просто нейната страст са автомобилите. И модата. И красотата. Така можах да изпитам тръпката от това да управлявам V12 двигател, но и да си представя, че може да си седя удобно на задната седалка, а до мен да се вози една толкова красива дама, която не разчита на манекенската професия за прехраната си, а има собствено студио за красота. Да, мечтите са прекрасно нещо.

Preso Petrov

еМ така, еМ онака

Това е първата Series 7, обозначена с буквата „М”, но това не е 100-процентова М-ка. Това обаче е върхът сред творенията на подбранда M Performance, който пък е подбранд на M GmbH. Объркахте се, знам, то и аз се обърках, но баварците така са организирали нещата. Достатъчно е да кажем, че този автомобил е изчезващ вид. Затова и толкова много го харесах, защото може скоро (ако не въобще) да не се кача в кола, задвижвана от V12 двигател. Това е изчезващ вид, в който вярвам, че и вие ще се влюбите. Със сигурност не може да си го позволим, но пък може да му се наслаждаваме, след което мисълта за него да ни топли в нашите собствени кросоувъри, хечбеци или седани. Защото това е мечта.

Preso Petrov

Три десетилетия BMW V12 и потресаващите цифри

Под огромния капак е монтиран последният 12-цилиндров двигател, който, за огромно съжаление, е скрит под пластмасово покритие. Това са 30 години след дебюта на Е32 750iL.

Не бих могъл да мина без тях. Цифрите. За истинските фенове V12 е достатъчно, но трябва да ги кажа, за да се осмисли донякъде цената. Задвижването е поверено но 6,6-литров V12 двигател, генериращ ненормалните 610 к.с. Достатъчни са да се нарече най-мощният „баварец”. Няма да ви занимавам с обороти, турбини, разход на гориво, СО2 емисии. Но трябва да кажа една цифра: 3,7 секунди. За това време M760Li се ускорява от 0 до 100 км/ч! А автомобилът е дълъг 5,2 метра и тежи над 2,2 тона! Трудно го осмислям дори сега, докато пиша тези редове, а на пътя тези 3,7 секунди носят едно феноменално усещане, което отново изпраща човек в сферата на мечтите. Повече няма да задълбавам в технологията, защото смятам, че в този конкретен случай е излишно.

Preso Petrov

Рогът на изобилието

Въобще няма да изброявам и технологичния арсенал, с който е оборудван М760Li. Все пак струва 396 000 лв. с ДДС, с около 50 бона повече спрямо „стандартния” модел, с това ще оставя въображението ви да работи. От самото начало се разбрахме, че тук ще говорим за мечти, нали така?

Но ще (пре)разкажа една случка, която ми я разказва Влади Кулев, главен тестови инструктор в BMW. Тя е свързана с BMW Individual Manufaktur, чийто служители са „виновни” за този потресаващ интериор. Велур на тавана и подглавниците, перфорираната кожа Merino за седалките, алуминий, фурнир и кожа за таблото, каквото ти сърце и душа пожелае.

Един прекрасен ден в BMW Individual Manufaktur се появява норвежец, чийто бизнес със сьомга го е извел до финансовия елит на страната му. Той има конкретно желание: да му направят кожен салон за неговото BMW, но от сьомга. А както се досещате, въпросната кожа е далеч по-тънка от животинската, миризмата е фактор, химическият състав също. След първоначалния стрес следва специална програма за този бизнесмен, в следствие на която той е собственик на единствения автомобил, чийто салон е тапициран с кожа от сьомга.

Preso Petrov

(Пре)разказвам това, за да придобиете представа за лукса, който предлага дългата база на Сeрия 7 в М-изпълнение. И да придобиете представа за педантичността, с която е изпълнен този конкретен интериор. Ина му се наслаждава, а аз се наслаждавам на гледката. Мечтите са хубаво нещо.

Preso Petrov

Ланч контрол в Серия 7! Кокво друго ще измислят?

Не ми изглежда нормално да имаш такава джаджа за забавления в лимузина. Но ето и обяснението. В режим Comfort всичко изглежда толкова спокойно, че започваш да се чудиш наистина ли пред себе си имаш V12. Но „М” се събужда, когато избереш режим Sport (за Sport + не си и помислих, защото трябваше да се грижа за тези 400 000 лв.). Тогава плахият д-р Банър дава място на зеления Хълк. Не съм си правил труда да го тествам в поредица от завои, но пък се убедих какво може от място. Мощността е брутална. Харесвам повече BMW, когато д-р Банър стане зелен.

Preso Petrov

BMW М760Li е луксозна лимузина, предназначена да вози собственика си, но и да му предложи тръпка, ако някоя неделя реши да се разведри с малко шофиране. При цена на тази кола от малко под 400 000 лв. с ДДС, тази кола е еволюционната връзка, която свързва BMW и Rolls-Royce, скъсявайки дистанцията по цена и съдържания между Series 7 и Ghost. Не ни пречи да си помечтаем. За колата или красивата жена, или пък най-добре колата и красивата жена – всеки според въображението.

Preso Petrov

Източник на статията: Vesti.bg

Ина Вучкова фотосесия M760Li BMW M760Li xDrive BMW