Екостудия на БМВ с 356 к.с.

Екостудия на БМВ с 356 к с

, БМВ/Спийд-прес

Екостудия на БМВ с 356 к.с.

БМВ ще представи студийната разработка Vision EfficientDynamics на автосалона във Франкфурт.

Автомобилът с 2+2 места е спортен, атрактивен и същевременно изключително икономичен и следователно - с ниско ниво на вредни емисии.

Във Vision EfficientDynamics са комбинирани всички компоненти на EfficientDynamics, заедно с хибридна технология и възможност за зареждане от електрическата мрежа.

Двигателят на студията - 3-цилиндров дизел, се комбинира с два електромотора - по един за предния и задния мост. Така се осигурява и 4х4 задвижване.

Общата мощност на системата е 356 к.с., а максималният въртящ момент - 800 Нм. Благодарение на тези показатели лекият суперспортен автомобил може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Същевременно средният разход на гориво е 3,76 л/100 км, което отговаря на вредни емисии CO2 99 г/км.

БМВ Vision EfficientDynamics има 98 литиево-йонни батерии, които използват рекуперация на енергията при спиране. Те се зареждат чрез контакт от електрическата мрежа, което дава възможност на Vision EfficientDynamics да изминава 50 км изцяло на електроенергия.

Моделът има "летящи" врати, които осигуряват много лесен достъп до купето.

За неговото изграждане са използвани само модерни органични материали, а опитът от Формула 1 е позволил на БМВ да осигури перфектна аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление едва Сх=0,22.

Таванът и прозорците са направени от поликарбонатно стъкло, което автоматично се затъмнява при силна светлина.

Източник на статията: Vesti.bg