BMW M2 CS ще се завърне още по-агресивен и готов за пистата

Моделът ще е значително олекотен и с подобрено управление

Мартин Дешев,
BMW M2 с M Performance Parts BMW модели M Performance

BMW

М 2 е един от най-обичаните модели на BMW сред феновете на спортното шофиране. Първата по-екстремна версия, M2 CS, спечели много похвали и според мнозина трябваше да бъде последното подобно BMW преди електрификацията и регулациите да направят такива коли практически невъзможни.

Да, ама не. Според информация на Autocar, BMW вече работи по нова версия на M2 CS, която ще е още по-агресивна и готова за пистата.

Колата ще бъде и значително олекотена. Тя ще има нови, по-леки джанти, карбонов покрив, карбонови седалки, много Алкантара и др.

Дизайнът също ще бъде преработен и съобразен с нуждите на колата за по-добра производителност. Предната броня ще има още по-големи въздуховоди, за да подобри охлаждането.

Отзад ще има по-голям спойлер, който да подобри сцеплението. Спирачките също ще бъдат по-големи и с още по-сериозна сила.

Засега остава неясно дали ще има промени в двигателя. Възможно е да бъде сменен с по-мощния S58 от M3 и М4. Това ще изведе максималната мощност над 500 к.с.

Плановете са новото M2 CS да бъде само със задно задвижване. За разлика от досегашния модел, новият ще се предлага само с 8-степенната автоматична трансмисия.

Феновете, които искат модела, ще трябва да са бързи. Очаква се производството му да започне през август 2025 г. и да продължи само около година. Преди това стандартното М2 ще бъде обновено, така че CS версията да има още по-добра основа.

коли автомобили спортни коли BMW BMW M2