Basalt Vision ни показва как според Citroen трябва да изглежда компактно SUV купе

Колата ще се превърне в реалност още тази година

citroen basalt vision

Citroen

Citroen представи нов концептуален модел, който представя визията на компанията как трябва да изглежда „компактно SUV купе“. Подобно име звучи странно, особено като се има предвид, че е с 5 врати, но от компанията са уверени, че ще има достатъчно интерес.

Именно затова Citroen Basalt Vision ще се превърне в реалност и то още тази година. Предвидено е да се продава първо в Индия и Южна Америка, като ще е позициониран в B сегмента.

Citroen

Citroen казва, че Basalt комбинира „динамиката на купе със здравината на SUV”. Освен това ще предлага и баланса и пространството на 5-врат седан. Идеята да се смеси от всичко по нещо е рискова, тъй като може да се получи голяма каша. Citroen обаче са успели да избегнат този проблем и са взели подходящите характеристики от всеки от различните типове автомобили, за да ги обединят в Basalt.

Citroen

Той е с висок просвет, за да се справя с разнообразните пътища и условия в избраните региони. Освен това изглежда модерно и стилно, като ще бъде и практичен.

Засега Citroen не съобщава какви ще за вариантите за задвижване. Не показва и интериора на колата. Това ще се случи през втората половина на годината, когато се очаква нейният дебют като сериен модел.

SUV Citroen автомобили коли