Caracat e две в едно - каравана и катамаран

Цената започва от 130 000 евро. Срещу това получавате всичко необходимо за живеене и много лукс

Валентин Маринов,
Caracat

Caracat

Н якои хора си имат и лодка, и каравана или кемпер. И каквото още там. В ерата на кросоувърите и превозните средства с различни предназначения - не само при колите, ето нещо интересно. За който не може да си позволи или не иска да има по отделно ексклузивна лодка и подвижен дом.

Caracat може да се трансформира в катамаран по водата, предлагайки лукс.

Хибридното превозно средство, чиято цена започва от 130 000 евро и достига 300 000 евро, трябва да бъде теглено с ремарке по суша, но се задвижва от батерия и електрически мотор по вода с опции, вариращи от осем до 15 к.с. Може да се монтира и дизелов двигател с максимална мощност 25 к.с.

Caracat

Иновативният патентован плавателен съд, който получава името си от смесица от думите каравана и катамаран, беше показан на салона за каравани в Дюселдорф през 2022 г. по-рано този месец.

Всеки модел е оборудван с разгъваеми „понтони“, които се простират във водата, увеличавайки ширината от 2,5 м до четири метра. Твърди се, че тази увеличена широчина предлага „максимална стабилност“ по време на круиз.

Caracat

Когато Caracat се върне на сушата, “понтоните” се прибират обратно в превозното средство, за да може безопасно да бъде теглено по пътя.

Продуктът, разработен в Хайделберг от Caracat и специалистите по каравани Schneider Caravaning, се предлага в три размера. Най-малкият - Caracat 66, е дълъг 6,6 м, Caracat 76, средният, е 7,6 м, а с дължина от 8,6 м Caracat 86 е най-големият наличен модел.

Caracat

Предлагат се с отопление и климатик и могат да спят между четири до шест души на разтегателни дивани и легла. Интериорните модификации са три - от базова до ексклузивна, като особено при третата материалите са луксозни.

Кухнята е оборудвана с хладилник, готварска печка, микровълнова и охладител за вино. В банята има душ и екологична тоалетна, която превръща отпадъците в пепел и водна пара. Налице е телевизор с плосък екран и модерна аудиосистема.

Покривът със слънчеви панели междувременно се издига, за да създаде „голяма зона за слънчеви бани“ със сенчести места за сядане. В “понтоните” се съхранява прясна и отпадна вода, съхранявана в два 400-литрови резервоара.

Външният корпус е изграден от пластмаса, подсилена със стъклени влакна - безопасен материал, който обикновено се използва в строителството на яхти.

Caracat

моторна лодка катамаран каравана Caracat