За два дни второ BMW се качи на релсите на столичния бул. „България” (видео)

След като в сряда М5 реши да покара по трамвайните релси, сега М2 направи същото няколко километра по-нагоре

BMW M2 катастрофа София булерад България

Facebook/Катастрофи в София

В сряда новина стана баварска М-ка, прерязала оградата край трамвайната линия на столичния бул. „България” и заседнала на релсите. Логичният въпрос, който се задаваше тогава: как и защо се е случило това, след като там участъкът е прав.

Сега получаваме нагледен пример как на прав участък може да катастрофираш. BMW M2 прави ляв завой от бул. „Гоце Делчев” по бул. „България” в София, посоката е кв. Бояна. Самият завой се взима с дрифт и оттам насетне се започва въртене на задницата в ляво и дясно, за да се стигне до камшичния удар, който изпраща перпендикулярно на булеварда баварката в загражданията.

Резултатът - идентичен като преди два дни: М-двойката минава през загражденията и се озовава върху трамвайните релси.

Двамата пътници са на видима възраст около 20-те години. Част от коментарите във „Фейсбук” групата „Катастрофи в София” подсказват, че водачът е познат на част от хората с други свои изпълнения. Нарушението е заснето с dash cam на следващия автомобил. Интересно ще е какво ще е решението на КАТ, съд и застрахователи, защото тази катастрофа е настъпила след умишлено нарушаване на правилата.

Че мама и тате ще купят друга М-ка, в това две мнения няма. Дано и отговорните органи нямат две мнения, че на този… шофьор трябва да му бъде отнета книжката (най-малкото).

дрифт булевард България релси София BMW M2 катастрофи катастрофа