Турската полиция се обзаведе с колите на „най-търсения гангстер в Австралия”

Органите на реда ще гонят нарушителите с Ferrari, Bentley, Porsche и куп други немски возила

Пламен Георгиев,
турска полиция патрулки

X/Twitter

Т урските власти наскоро арестуваха Хакан Айк, известен гангстер и нарко-крал, който си е спечелил прозвището „най-търсеният човек в Австралия”. По време на операцията, полицията е конфискувала 23 луксозни автомобила. Всички те вече са преработени в патрулки, в това число Ferrari, Bentley и Porsche Taycan. За да се похвалят с тази си придобивка, турската полиция направи и промо клип с патрулките, чиято обща цена възлиза на $3,5 млн.

Вътрешният министър на Турция, Али Йерликая, публикува видеото на личния си профил в X, познат като Twitter, заедно с подробности за него. Google Translate казва, че са конфискувани 23 автомобила в резултат на успешна на полицията в Истанбул срещу организираната престъпност.

От видеото виждаме Ferrari 488 в центъра на експозицията, а до него са Bentley Continental, Porsche Taycan и Audi RS6. Само тези автомобили са над милион, а в Турция много повече заради високите данъци. Виждаме още по няколко модела Mercedes-Benz, Range Rover и Volvo.

Всички тези коли са били на Хакан Аяк, наркотрафикант, подвизаващ се в Сидни, Австралия. Той е бил ръководител на банда, наречена Comanchero. Той напуска Австралия през 2010 г., като оттогава е издирван. По време на ареста му в Турция, заедно с него са били арестувани 37 човека и активи на стойност около $250 млн.

Турция полиция патрулки конфискувани коли