Tesla пусна стек с три бири, цената е 89 евро

Илон Мъск ви казва „Наздраве”, но не по повод „Деня на шегата”, продуктът може да се купи

Пламен Георгиев,
GigaBier бира

, Tesla

GigaBier

Tesla прави втори алкохолен продукт, който е предназначен за най-заслепените от аурата на Илон Мъск последователи. GigaBier е светла бира, която се вари в Германия, продава се само в Европа.

След като първо пусна Tesla Tequila, сега идва ограничената партида бира, която се прави близо да завода на марката край Берлин. Прави се със собствен, патентован сорт хмел Cyberhops, а вкусът е с аромат на цитруси, бергамот и сладки плодове.

„Tesla GigaBier е замислена да наподобява формата на Cybertruck, като същевременно почита 500-годишната традиция за германско производство на бира Reinheitsgebot“, казва компанията на уебсайта си.

Всяка бутилка се продава в гланцирана черна кутия със светещ на тъмно воден знак Giga. Този факт е разочароващ, защото щеше да е много по-атрактивно и цената да си заслужаваше, ако самите бутилки бяха с тази форма. И тук идва още една изненада, в тези кутии са скрити бутилките с обем 330 мл. Удоволствието струва 89 евро на сайта на Tesla, като стекът е от три кутии.

За този промоционален продукт Tesla си е партнирала с BrouwUnie, специализирала в импорта и експорта на бира между САЩ и Европа. Много е вероятно скоро този продукт да се появи в eBay, където се озова и част от партидата текила с марка Tesla, като за нея някои продавачи й искаха до $1000.

GigaBier бира алкохол Tesla Model S P85 любопитно електромобили