Смяната на задните светлини на GMC Hummer излиза колкото цяла кола

Около 7000 долара е цената на комплекта - тук влизат ДДС и сервиз

,
GMC Hummer EV

, GMC

GMC Hummer EV

Н якой пак може да каже, че гледаме в парите на богатите - в случая в подръжката на скъпите им автомобили.

Но не устояхме на тази любопитка - смяната на задните светлини на новия GMC Hummer EV излиза малко над 6 хиляди долара. За двете.

Цената на един, официално обявена от General Mototrs, е $3045,48. Тук не влиза щатското ДДС и работа в сервиза. Комплектът е $6090,96.

Като се тегли чертата с данъка и поставянето, сметката отива към 7000 долара. За 14 хиляди лева все още можем да си купим прилична кола - стига да я има налична.

Горните сметки прави авторитетната медия The Drive.

Цената на електрическия HumVee започва от $110 000, но 7000 за две светлини, които не толкова трудно биха могли да бъдат счупени или повредени на офроуд, си е много. Не ли?

А защо е толкова скъпо?

The Drive е отправил запитване до GMC да обясни ценообразуването, като не е задължително да получи подробен отговор.

Ясно, че тези светлини не са просто червена пластмаса с по едно Н в тях. Те са вече част от софтуер, като съдържат микропроцесори, вградени в специални лещи. Технологията е скъпа - все още.

GMC

Те светят различно при спиране, през деня и нощно време, когато фаровете работят. Идеята не е само да светят красиво, а и достатъчно добре за останалите на пътя (и извън него). Като дават и обратна връзка към шофьора.

Като стана дума за микропроцесори, знаете как е днес - има недостиг на такива устройства. И все пак - 7000 долара за консуматив за щатски автомобил…

До момента са доставени едва 782 броя от електрическия Hummer, но са поръчани в пъти повече. Цената му се вдига постоянно, но интерес никак не липсва.

задни светлини Humvee GMC Hummer EV