След 25 години на гейм конзола, Gran Turismo излиза на широк екран (видео)

Кино реализацията на най-популярната автомобилна видео игра има амбициите да пресъздаде автомобилните надпревари по уникален за киното начин

Пламен Георгиев,
Gran Turismo филм

CarMarket.bg / YouTube

О т видео игрите до истинските състезания в живота – това е основната тема на лентата Gran Turismo, филмовата адаптация на популярната видео игра, която е в ръцете на геймърите от четвърт век.

Същият е и замисълът на Nissan GT Academy, която изкара най-обещаващите геймъри да се състезават в реални условия. Това е връзката, която обединява гейминг и кино индустрията, за да се пресъздаде играта на широк екран.

Филмът бе анонсиран през май 2022 г., а по кината ще излезе това лято. Филмът Gran Turismo е базиран на истинска история за непосилна (на пръв поглед) мечта. Трейлърът на лентата показва част от основните действащи лица, включително звездите Орландо Блум и Дейвид Харбър от Stranger Things. Гонките са заснети за 7 седмици.

Но звездата във филма ще е Арчи Мадекве, който ще изиграе образа на Ян Марденборо – професионалният пистов пилот, който е най-младият победител в Nissan GT Academy. Британецът показа умения на гейм конзолата PlayStation на Sony, които му дадоха шанса да седне в истински състезателен автомобил. Филмът проследява състезателната кариера на Марденборо.

Режисьор на лентата е Нейл Бломкамп. Той е заснел гонките с камерите Sony Venice 2 с IMAX резолюция. Системата Rialto му е позволила да се пресъздадат популярните от играта ъгли на обзор, включително т. нар. third-person view зад автомобила. В трейлъра ще видите част от тези кадри, както и обещания за страхотен звук. Малко притеснителната е любовната нишка, но феновете на автомобилите и състезанията ще трябва да я преглътнем.

Филмът Gran Turismo на Sony ще излезе по кината на 11 август. Това е първата от 10 игри на Sony, които в момента се подготвят за адаптация на широк екран. Сред заглавията са Twisted Metal и God of War.

Източник на статията: Motor1.com

кино филми Gran Turismo