Руснак разби Tesla, за да тества… iPhone 14

Това е неговият начин да провери дали работи функцията Crash Detection

Пламен Георгиев,
руснак влогър Tesla Model S

YouTube / Wylsacom

Д окато стотици хиляди бягат от страната, за да не бъдат мобилизирани, а част от мобилизираните вече се връщат в родината си в чували, има хора, които се чудят каква простотия да измислят. Влогърът Wylsacom очевидно не попада под угрозата от мобилизация, затова се забавлява по начин, типичен за богатите руснаци. Или на тези, които искат да натрупат гледания в „Тубата” с поредния си „оригинален” трик.

Въпросният другар разби Tesla Model S. Причината: да провери дали функцията на iPhone 14 да осъществява контакт с аварийните служби в случай на инцидент работи.

Apple представи новата функция в началото на септември, заедно с дебюта на новото поколение iPhone и Apple Watch. Производителят твърди, че алгоритмите са обучени след повече от милион часа реално шофиране, а изпитанията са проведени д реални краш тестове.

Аналогичен експеримент вече е правен от други умни глави, които установяват, че Crash Detection работи така, както казва Apple. Но руснакът не вярва на чужди приказки, затова сам се захванал с тежката задача.

За експеримента си той избира Tesla Model S. Автомобилът е от 2013 г., но катастрофира в САЩ. Прекаран е в Минск, ремонтиран е и оттам е доставен в Москва. Експериментът е извършен на действащ полигон на НАМИ, където разполагат с необходимото сертифицирано оборудване и манекени.

Електромобилът ускоряват до 64 км/ч и се удря челно в 40% деформируема бариера. Всичко сработва по очаквания начин: въздушните възглавници се задействат, но 14-ката не осъществява контакт с нито една служба за спешни случаи, нито с въведените контакти, на които да се позвъни в случай на авария. Това кара Wylsacom да се усъмни в резултата от успешния експеримент на Западните си колеги.

любопитно автомобили Tesla Model S Plaid блогър влогър руснаци