Продадоха първия Aston Martin DB12 за 1,5 млн. евро

Това е около 7 пъти повече от стандартната цена на модела, но за благотворителност може всичко

Бианка Балти Aston Martin DB12 манекен модел

, Aston Martin

Моделът Бианка Балти с Aston Martin DB12

Н аскоро Лорънс Строл разказа, че вече вярва в поговорката: „В неделя състезание, в понеделник продажби”. Тази връзка той направи с участието на Aston Martin във Формула 1.

А когато Формула 1 и Кинофестивалът в Кан се засекат в календара, това е гаранция, че целият световен елит се е събрал на марините в Монте Карло и Кан. Повече от удачен момент за поредния маркетингов ход на Aston Martin, който преди дни показа флагмана си DB12. Той бе звездата на благотворителния търг на amfAR (събрал над $617 млн. от 1985 г. насам), провел се в рамките на фестивала.

Автомобилът бе представен от Ева Лонгория и Джеймс Марсдън. По червения килим пред емблематичния Hotel du Cap-Eden-Roc минаха рапърката Куйн Латифа, актьорите Ребел Уилсън, Фан Бенгбенг, моделите Сара Сампайо, Бианка Балти, Хайди Клуч, Стела Максуел и Алесандра Амбросио. Специални гости на Aston Martin бяха актьорите Ейми Джаксън и Ед Уестуик, както и германската атлетка Алика Шмит.

[gallery]11730[/gallery]

Представеният преди дни гранд турер изоставя V12 в миналото и ще разчита само на V8 от Mercedes. Работният му обем е 4,0 литра, мощен е 680 к.с. и 800 Нм, благодарение на което ускорява до 100 км/ч за 3,6 секунди.

Производството на модела ще започне в края на лятото или началото на есента. Не се съобщава кой е закупил изпълнения в цвят Iridescent Emerald автомобил, част от лимитираната серия First Edition. Базовата цена на DB12 се очаква да е около 220 000 евро. Този конкретен екземпляр е специален и с това, че капакът на двигателя е подписан от пилотите на Aston Martin във Формула 1. Фернандо Алонсо и Ланс Строл, които гледат на неделния старт като на най-големия шанс за победа тази година.

Събраните средства на благотворителния търг ще бъдат изразходвани за разработване на лекарство срещу СПИН.

Aston Martin DB12 търг аукцион благотворителност Aston Martin