Porsche 911 Sally Special - когато анимационен герой се превърне в реалност

Тя е в един езкемпляр и парите от продажбата й ще отидат за добри каузи

Валентин Маринов,
Porsche 911 Sally Special

Porsche

Porsche показа произведената единствена 911 Sally Special - реална кола, вдъхновена от Сали Карера от анимационния филм “Колите” на “Дисни” и “Пиксар”.

Друга няма да има, а въпросните американски фирми за първи път участват в такъв проект. Да, той не е само на Porsche.

Уникалният автомобил ще бъде обявен на търг от “Сотбис” на 20 август, който е част от Седмицата на колите в Монтерей, Калифорния. Парите от продажбата ще отидат по две направления - за организация, защитаваща правата на жените, и за бежанците от войната в Украйна.

Porsche

Работата по автомобила реално е започнала през ноември миналата година. Той е напълно реален и в движение. Отзад има татуировка - също като Сали. Вижда се, когато се отвори спойлерът.

Porsche

Бегачката е базирана на 911 Carrera GTS, с механична 7-степенна трансмисия.

Германската компания потвърди, че екземплярът има някои специални “on-off” елементи, които няма да видим никъде другаде.

Porsche

Двигателят е 3-литров редови “шестак” с 473 к.с. и 569 Нм максимален въртящ момент. Турбините са две. Цветът е специален - Sally Blue Metallic. Джантите са 20-цолови отпред и 21- отзад.

В интериора има доста препратки към Сали и “Колите”. Купувачът ще получи часовник, покривало за кола и втори комплект джанти. Както и книга с рисунки от главния дизайнер на “Колите” Боб Поли.

Porsche

Колите Porsche Porsche 911 Porsche 911 Sally Special Сали Карера търгове