Полицията конфискува 11 от автомобилите на Андрю Тейт

Това е точно 1/3 от автопарка на скандалния милионер, който бе задържан за трафик на хора и склоняване към проституция

Пламен Георгиев,
Андрю Тейт

CarMarket.bg

А ндрю Тейт е роден в САЩ, но през последните години разделяше времето си между Великобритания и Румъния. Като всеки популярен човек, той съсредоточи големи усилия в социалните медии, където ръсеше ум и откровено влияеше зле на младите хора със „съветите” си да не учат, защото това няма да им донесе нищо в живота. И даваше себе си за пример.

А примерът е такъв, че към днешна дата Тейт е в ареста в Румъния, където попадна на 29 декември. Той е обвинен за трафик на хора и склоняване към проституция.

Последната му изцепка в социалните медии бе размяна на реплики с Грета Тумберг, на която той се похвали, че притежава 33 автомобила, един от които е много скъпият и доста неекологичен Bugatti Chiron с 8,0-литров W16 двигател.

Но колекцията му рязко намаля тези дни, след като DIICOT (Directorate for Investigating Organized Crime and Terrorism) конфискува 11 от автомобилите му, а преди това удължи заповедта за арест от 24 часа на 30 дни.

Тези автомобили ще се използват за изплащане на обезщетения на жертвите на Тейт, ако се наложи, след като завърши процесът. Говорителят на DIICOT отказа да назове конфискуваните автомобили, но в социалните мрежи се споменава за Rolls-Royce Wraith black Badge, закупен преди няколко месеца, Aston Martin Vanquish S Ultimate, BMW X6 M, Porsche Carrera 4S 911 (992), дори ярко червена Lada 1500.

Не е ясно дали сред конфискуваните возила е и перлата в колекцията му, струващият €4 млн. Bugatti Pur Sport. Сред притежанията му изпъкват още Koenigsegg Gemera, Ferrari 812 Superfast и 458 Italia, Rolls-Royce Phantom, McLaren 720S, Lamborghini Huracan Spyder и др.

Да не излезе, че злорадстваме, но отговорът на Тумберг (ден след ареста му) заслужава внимание.

Андрю Тейт