Кой да предположи, възродената „Волга” е китайска

Ще се сглобява в цех, от който до 2022 г. са излизали автомобили VW и Skoda

Пламен Георгиев,
Changan Raeton Plus

, YouTube

Changan Raeton Plus

Г орският автомобилен завод (ГАЗ) трябва скоро време да започне да пуска автомобили с емблемата „Волга”. Това бе казано ясно още през миналия юни от Денис Мантуров, като същият каза, че реално това ще са китайски коли със сменена емблема.

Направиха абсолютно същото с „Москвич”, но не им се получи. Ще изчакаме да видим какъв ще е и този опит, но лесно може да се предположи, че дори и руснаците не могат толкова лесно да бъдат излъгани.

Иначе в завода, който доскоро асемблираше модели Volkswagen, ще започне да прави волги, базирани на Changan Raeton Plus, забелязан на територията му. Руските медии смятат, че именно това ще е възродената „Волга”. Допълнителен плюс в тяхното заключение е фактът, че Raeton Plus е единственият модел, който досега Changan не е изкарал на руския пазар.

Changan

Смята се, че на това опитно зайче работниците се обучават да сглобяват колата. Ще се прави в цеха, в който до 2022 г. са се сглобявали модели на Volkswagen и Skoda.

ГАЗ вече има един неуспешен опит да съживи името на руския пазар. През 2008 и 2009 г. под името Volga Siber в Русия се продаваше Chrysler Sebring, но с някои външни промени. За двете години бяха направени само около 9000 бройки.

Volga Волга руски автомобили Changan Raeton Plus