Honda направи от хибридния CR-V чудовище с 811 к.с.

CR-V Hybrid Racer е с огромно антикрило, много карбон, масивен дифузьор, колесните арки стърчат с по педя настрани

Пламен Георгиев,
Honda CRV Hybrid Racer Project Car

, Honda

Honda CR-V Hybrid Racer Project Car

М акар на хибридната технология да се гледаше като на нещо скучно, на технология за бавни автомобили, лишени от всякаква емоция, производителите на суперавтомобили доказаха, че това е технология, която може да направи автомобилите изключително вълнуващи. Сега и Honda прави тестови модел, с който да тества лимитите на хибридната технология за предоставяне на емоции.

Производителят ни подготвя за представянето на състезателна версия на един от най-продаваните автомобили, но и един от най-скучните. Наречен CR-V Hybrid Racer Project Car, той е разработен от Honda Performance Development, Auto Development Center и North America Auto Design Division на American Honda.

Създателите му го наричат „върховният високопроизводителен звяр”. За това определение спомага мощността на модела, която възлиза на 811 к.с. Това е повече от състезателния прототип Acura ARX-06, който през януари спечели „24 часа на Дейтона”. Този автомобил, комбиниращ 2,4-литров битурбо V6 двигател с електромотори, е ограничен от правилата до 680 к.с.

Към момента не е ясно какво задвижване ще използва експерименталният CR-V Hybrid Racer Project Car. Серийният модел разчита на 2,0-литров двигател и два малки електромотора за системна мощност от 207 к.с.

Към момента от компанията ни дразнят само с мощността, но виждаме и огромно антикрило и масивен заден дифузьор, които са характерни за машините, подготвяни да атакуват „Пайкс Пийк”.

На 28 февруари трябва да разберем всичко. Както и какви са плановете за този звяр.

Honda CR-V Hybrid Racer Project Car Honda Jazz e:HEV