Готов за Апокалипсиса: това нещо се продава на цивилни, ако зомбитата атакуват

В него могат да седнат до 12 човека, защитен е с броня и е легален за продажба в 50 щата, но защитата срещу нашествие от космоса или злокобен вирус струва скъпо

Пламен Георгиев,
Atlas APC военна машина

Goat Tactical

В последно време някои компании се връщат към грубото офроудърско излъчване от 90-те, но колкото е ръбат и голям да е, никой не може да се мери с излъчването на автентичните военни машини. Новият играч Goat Tactical Vehicles USA иска да промени това с Atlas APC. Този всъдеход е цивилна версия на военната машина JLTV, изграден на платформата Ford F-550.

Отвън Atlas APC не се различава по нищо от истинска бойна машина на пехотата, приличайки досущ като Oshkosh Defense JLTV, който в момента се използва от армията на САЩ и морската пехота като наследник на Humvee. Разликата е, че тази цивилна бойна машина (все пак си има и въртящ се купол за картечница) може да бъде свободно закупена в 50 щата в САЩ, без купувачът да се нуждае от каквото и да е специално разрешение.

Има и девет стратегически разположени амбразури за стрелба с автоматично оръжие, ако бъде обградена от стотици зомбита и героинята на Мила Йовович от „Заразно зло” не е наблизо да помага.

Goat Tactical

Както може да се предположи, Atlas APC е много по-голям от традиционен пълноразмерен всъдеход, дълъг е 6325 мм, широк е 2540 мм, висока е 2845 мм. Пътният му просвет е 340 мм, а теглото 7800 кг. Последното се обуславя и от факта, че Atlas е брониран (ниво В6 с опция за В7). Допълнителните характеристики включват защита срещу електромагнитен импулс (ЕМР), гуми run-flat, повишена защита за двигателя и радиатора, дебело 3-инча бронирано стъкло.

Goat Tactical

Вътре моделът предлага възможност за превоз на до 12 човека, но може да се избери и VIP салон с луксозни глезотии и кожена тапицерия. Задвижването също идва от Ford, двигателят е 6,7-литров V8 дизел с 335 к.с. и 1017 Нм, работещ заедно с 10-степенна трансмисия.

Goat казва, че Atlas APC стартира от $395 000 за версията Tactical Configuration, като за изработката на всяка машина са необходими между 60-90 дни.

Goat Tactical Atlas APC военни машини военни автомобили