Ferrari печели 17 пъти повече на автомобил от Mercedes-Benz

През 2023 г. Ferrari е печелил по 118 000 евро за всяка продадена кола

Ferrari Purosangue teaser

, Ferrari

Ferrari Purosangue

„Печелиш в неделя, продаваш в понеделник”. Тази максима важи с пълна сила за Ferrari, макар неделните им победи да са много, много малко. Но финансовите резултати показват, че за феновете явно няма значение, защото италианският производител печели най-много на продадена кола в цялата индустрия.

И под най-много имаме предвид цели 118 000 евро печалба на продажба. За да стане още по-ясно за мащабите на това, най-близко зад Ferrari се нарежда Porsche, който трябва да продаде 5 коли, за да спечели толкова, колкото „червените”. Много по-любопитно е, че JLR е компанията след Porsche, тя трябва да продаде 14 автомобила, за да запише подобна на Ferrari печалба. Британският концерн изпреварва дори BMW и Mercedes, които трябва да продадат съответно по 16 и 17 автомобила, за да се изравнят с италианците.

Колкото повече продажби има една компания, толкова по-ниски са печалбите на продаден автомобил, което е повече от разбираемо. Така например Tesla се нуждае от 27 продажби, за да се изравни с Ferrari. При Toyota те са 42, VW Group 48. Suzuki се нуждае нуждая от 131 продажби, за да изравнят печалбата от 118 000 евро.

Car Industry Analysis

Последното място в списъка на Car Industry Analysis занима Great Wall с резултат от 415 продажби

Интересното е, че през 2023 г. Ferrari са спечелили с 25 600 евро повече на кола отколкото това им се е удавало през 2022. Причината е Ferrari Purosangue, както и на флагманския хибрид SF90 Stradale.

Ferrari може да постави нов рекорд през 2024 г. Това се очаква да се случи заради три нови продукта. Първият е флагмански суперавтомобил с V6 базирано хибридно задвижване, което вече се използва в 296 GTB. Вторият е наследник на атмосферния 812 Superfast. За третия нищо не се знае, въпреки че запознати с темата казват, че говорим или за ексклузивен модел, подобен на Monza speedster, или за специална модификация на кросоувъра Purosangue.

Източник на статията: fiatgroupworld.com

пачелби печалба автомобили печалба на продажба Ferrari 499P Modificata Париж 2022 маржове