Двигател от Ferrari в рали бегачка Subaru! Звучи опияняващо (видео)

Американец направи този странен хибрид и го пусна видео от първия му рали шейкдаун, това трябва да се види и чуе

Пламен Георгиев,
Subaru Ferrari колаж

CarMarket.bg/YouTube

К аноните не трябва да се нарушават, твърди църквата. В автомобилния свят един такъв е, че Ferrari никога не трябва да излиза извън асфалта. Канон е и, че двигател на Ferrari не трябва да се слуга в никаква друга каросерия, чийто произход не е Маранело.

За щастие Сам Албърт нарушава и двата канона, монтирайки V8 от Ferrari в рали бегачка Subaru. Предлагаме ви да видите (и задължително да чуете) видеото от първия тестови пробег на този странен хибрид. Уверяваме ви, че песента на 8-те италиански цилиндъра върху макадама са като песен от небесата.

Както виждате, в моторния отсек на Subaru-то няма достатъчно място за атмосферния F136 IB V8, затова Албърт е изрязал капака и червеният блок е видим. Тази мелез между японско 4х4 и италиански двигател не е просто приумица, Албърт ще използва автомобила в реални състезания, първото от които е на 22 април, Olympus Rally в Шелтън, Вашингтон. Дали V-осмакът ще издържи в дълга надпревара, това предстои да разберем. Но сега ви оставям да се насладите на този небесен хор от атмосферния V8.

Subaru Ferrari рали спорт любопитно автомобили Франкейнщайн